Posvećenje lovačke zastave i Skupština

Lovci LD Jelen Divuša, dana 19.03.2016. godine održali su redovnu i svečanu skupštinu. Uz glazbu rogista Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije i svečanim mimohodom do crkve Sv.Katarine u Divuši, započela je svečanost posvećenja lovačke zastave LD Jelen Divuša.

Uz posvećenje lovci su i prisustvovali misi, a nakon mise započeo je radni dio godišnje skupštine. Minutom šutnje odana je počast svim preminulim lovcima. Nakon radnog dijela skupštine, započet je svečani dio skupštine. Rukovodstvo je uručilo prigodne poklone donatorima za kupnju lovačke zastave. Goste je također pozdravio i predsjednik LS SMŽ Vlado Kireta, te dopredsjednik LS SMŽm Milko Prpić. 

Zajedno s gostima nastavljeno je druženje i svečani ručak.

GALERIJA SLIKA

Izvršena prehrana i prihrana

Dana 08.11.2014. u lovištu Majdan II i lovištu Divuša izvršena je zimska prehrana i prihrana divljači. Kukuruz u hranilice je spremaljen u dovoljnim količinama, popravljene su hranilice i divljač je sigurna za zimu.

Otvorena sezona lova 2014/2015

Dana 25.10.2014. godine skupnim lovom na divlje svinje otvorena je sezona skupnih lovova za lovnu sezonu 2014/2015. 49 lovaca i gostiju LD Jelen Divuša lovilo je divlje svinje u lovištu MAJDAN II, revir Zakopa.

U jutarnjim satima lovci su se okupili u novouređenim prostorijama lovačke kuće i uz lovački doručak obavili prijavu voditeljima lova.

Uz pomoć vjernih pomagača - lovačkih pasa, izvršena su dva prigona. Trud i rad pogoniča na teškom terenu u reviru Zakopa omogućio je odstrel  za 5 lovaca za ukupno 5 divljih svinja.

Nakon odavanja počasti obavljen je još jedan prigon. U DVD domu pripremljen je svečani ručak uz odojak i slastice.

 

Otvorenje lova

divusa_lovDIVUŠA - Ukupno 75 lovaca lovilo je u dvije lovne grupe u državnom lovištu MAJDAN II. Lovilo se u revirima Kotarani i reviru Ljubina.

Članovi LD "Jelen" Divuša i njihovi prijatelji i gosti lovci ulovili su 7 divljih svinja i 1 lisicu. Uspješnijom grupom pokazala se grupa koja je lovila u reviru Kotarani koja je odstrelila 5 divljih svinja i 1 lisicu.

Nakon uspješno obavljenog lova pred Vatrogasnim domom Divuša  odana je počast divljači i zahvala sv. Hubertu i božici Dijani na uspješnom lovu i lijepo provedenom danu u prirodi. Svečani ručak i slavlje je nastavljeno u Vatrogasnom domu. 

Više fotografija na web stranici: LD "Jelen" Divuša.

Autor: Nikola Mlađenović

Radovi u LD

DIVUŠA - Nakon završetka sezone skupnih lovova lovci LD "Jelen" Divuša  uređuju lovišta MAJDAN i DIVUŠA.

Posijane su ramize, izvršeno je obavezno prebrojavanje sitne divljači, iznešena je sol i kukuruz za divljač, popravljene su hranilice za prehranu i prihranu divljači...

prebrojavanje_divusa_3